Gemeenteraadslid Jan Vranckx (CD&V Geel) is geen kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2012.Hij neemt na 24 jaar afscheid van de Geelse politiek.

Jan Vranckx, die in Geel bekend staat als een echt volksfiguur, kwam in 1988 in de Geelse gemeenteraad terecht. “Ward Kempen, een man uit de buurt, spoorde me aan om mezelf kandidaat te stellen”, vertelt Jan. “Na wat getwijfel en wat aandringen heb ik mijn kandidatuur gesteld bij de toenmalige CVP. Met bijna 800 stemmen werd ik de eerste keer verkozen. Zes jaar daarna haalde ik het dubbele.”
 
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen zorgde Jan Vranckx voor ruim 2000 stemmen, maar na een loopbaan van 24 jaar vindt Jan Vranckx dat het mooi geweest is. “Ik heb in al die jaren het een en ander kunnen realiseren en heel wat mooie dingen meegemaakt”, vertelt Jan. “Maar ik ben er nu 65 en er nog zes jaar bij doen zie ik niet zitten. Ik ben destijds samen met huidig burgemeester Frans Peeters aan mijn politieke loopbaan begonnen, nu eindigt onze loopbaan ook op hetzelfde moment  in schoonheid.”
 
Uit het straatbeeld zal Jan Vranckx echter niet weg te slaan zijn. “De mensen zullen me nog wel weten te vinden”, lacht Jan. “En als ik kan helpen zal ik dat blijven doen, net zoals ik dat altijd gedaan heb.”
 
Naast Jan Vranckx nemen ook burgemeester Frans Peeters en eerste schepen Ria Caers afscheid van de lokale politiek. “Dat zorgt voor een hele uitdaging”, zegt voorzitter Willy Lenaerts, “Frans, Ria en Jan zullen gemist worden. In naam van de partij wens ik Jan alvast te bedanken voor zijn inzet in de Gemeenteraad, OCMW-raad en zijn dagdagelijks dienstbetoon zoals het opfleuren van de stationsbuurt. Langs de andere kant schept dit ook mogelijkheden. Een nieuwe generatie dient zich aan en staat samen met de huidige mandatarissen klaar om de toekomst van Geel vorm te geven.”